Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2016 – THPT Lý Thái Tổ

0
475

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2016 – THPT Lý Thái Tổ, Bắc Ninh, được tổ chức vào ngày 8/11/2015, các em tham khảo dưới đây:

Xem thêm: Đề thi thử THPT Quốc gia môn Anh

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BẮC NINH

TRƯỜNG THPT LÝ THÁI TỔ

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN I

 MÔN TIẾNG ANH

Ngày thi : 8/11/2015

Thời gian làm bài: 90 phút  (Đề thi gồm 7 trang)

Họ, tên thí sinh:……………………………………………..Lớp:…………Số báo danh:………

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1:   _____ that Marie was able to retire at the age of 50.

A. So was her successful business,      B. So successful was her business           C. Her business was successful         D. So successful her business was,

Question 2: – “Can I carry these suitcases into the room for you?”

        – “______”

A. You can’t, I think!        B. No, you can’t.                  

C. Yes, you can.            D. Can you? That’s very kind.           

Question 3: My mother ______ me against staying late night after night to prepare for exams.

recommended    B. encouraged     C. warned       D. reprimanded

Question 4: She must have been sleepless last night. Otherwise, her eyes _______ so bloody now.

A. won’t look             B. wouldn’t look     

C. wouldn’t have looked         D. looked         

Question 5: I’ve never really enjoyed going to the ballet or the opera; they’re not really my ______

A. chip off the old block   B. biscuit    C. cup of tea      D. piece of cake

Question 6:After we each had been assigned an installment part of the project, we came back to our _______ section.

A. respectively     B. respectful      C. irrespective    D. respective      

Question 7: Before you start cooking, you should gather together all the necessary _________

A. elements      B. factors      C. ingredients D. substances            

Question 8:  The last person _____ will have to turn off the lights.

A. left         B. leaving        C. have left        D. to leave        

Question 9:  This shirt is ______ that one.

 A. a bit less expensive               B. as much expensive as             

C. not nearly as expensive as           D. much far expensive than  

Question 10:  My friend bought ___________ from a shop on Tran Phu street.

A. a brown nice leather belt           B. a nice brown leather belt           

C. a leather brown nice belt          D. a nice leather brown belt

Question 11: The new manager found the situation so complicated that he couldn’t see the wood for the _________

A. leaf          B. fruit        C. wood          D. trees    

Question 12: A: I think it is a good idea to have three or four generations living under one roof.

        B: _________ Family members can help each other a lot.

A. It's not true.                     B. That's wrong.                  

C. I couldn't agree any more.              D. I don't agree.                 

Question 13: Ann: How well you are playing, Peter!      Peter: _________.

A. Say it again. I like to hear your words    B. Thank you too much

C. I think so. I'm proud of myself           D. Many thanks, that's a nice compliment     

Question 14:  The teacher as well as his students____________ at the school meeting yet.

A. arrived       B. hasn’t arrived     C. haven’t arrived   D. not arriving     

Question 15: “Why wasn't your boyfriend at the party last night?”

        – “He ______ the lecture at Shaw Hall. I know he very much wanted to hear the speaker.”

A. may have attended            B. was to attend                   

C. should have attended             D. can have attended

Question 16: “We’d better __________ if we want to get there in time”

A. take up       B. turn down      C. speed up         D.put down

Question 17: Nowadays, most students use _______ calculators in their studies and examinations

A. electrical          B. electricity          C. electric      D.electronicQuestion 18: It is essential that Alice __________ about his responsibilities in the meeting tomorrow.

A. be reminded    B. must remind      C. will be reminded   D. will remind      

Question 19: The use of computers aids in teaching, __________ the role of teachers is still very important.

A. although        B. yet           C. so that      D. because       

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20: Within a week on display at the exhibition, the painting was hailed asa masterpiece.

A. a down- to – earth work of art       B. an excellent work of art             C. an expensive work of art            D. a large work of art

Question 21:  Deer like figures made from willow shoots are the oldest evidence of human habitation in the Grand Canyon.

A. proof       B. clue         C. dispute        D. exhibit   

Question 22: He drives me to the edge because he never stops talking.

A. frightens me      B. moves me     C. irritates me      D. steers me  

Question 23: I think we can safely say now that we have got our money back, we are home and dry.

A. have got home dry        B. have been successful              

C. have not got wet           D. have got no water                

Question 24: Roget's Thesaurus, a collection of English words and phrases, was originally arranged by the ideas they express rather than by alphabetical order.

A. unless        B. instead of      C. restricted       D. as well as       

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 25: A. resort      B. position         C.pleasure       D. desert      

Question 26:A.helped       B. wicked            C. knocked      D.coughed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 27: The longestmountain range, the Mid-Atlantic Range, is not hardly visible because

        A                        B

most ofit lies  under the ocean.

  C         D   

Question 28:  Establishing in 1984 for students who wanted to study art and music subjects,

           A            B

LaGuardia was the first public school of its kind.

         C                 D

Question 29: The abilities to work hard, follow directions, and thinking independently are some of the

                 A                     B            C

criteria for success in the workplace. 

        D    

Question 30:The oldwoman cannotrememberthe placewhichshekepther savings

       A                B           C      D

Question 31: I think she will be suitable for the work because she has been working like a teacher for a long time.          A        B                 C          D 

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question below.

We find that bright children are rarelyheld backby mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched. We feel that there are many disadvantages instreaming pupils.It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic ability. We also value personal qualities and social skills, and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.

In our classroom, we work in various ways. The pupils often work in groups; this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with the personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teachers.

Sometimes the pupils work in pairs; sometimes the work on individual tasks and assignments, they can do this at their own speed. They also have some formal class teaching when this is appropriate. We encourage our pupils to use the library, and we teach them the skills they need in order to do this effectively. An advanced pupil can do advanced works; it does not matter what age the child is. We expect our pupils to do their best, not their least, and we give them every encouragement to attain this goal.

Question 32: In the passage, the author’s attitude towards “mixed-ability teaching” is ________

A. questioning        B. approving      C. objective      D. critical

Question 33: The phrase “held back” in paragraph 1 means ______

A. prevented from advancing         B. forced to study in lower class

C. made to remain in the same classes          D. made to lag behind

Question 34: The author argues that a teacher’s chief concern should be the development of the pupils’ _________

A. learning ability and communicative skills            B. intellectual abilities 

C. total personality                      D. personal and social skills   

Question 35: Which of the following is NOT mentioned in the passage?

A. Group work provides the pupils with the opportunity to learn to be capable organizers

B. Pupils also learn how to participate in teaching activities 

C. Group work gives pupils the opportunity to learn to work together with others

D. Pupils also learn to develop their reasoning ability

Question 36: The author’s purpose of writing this passage is to _________

A. recommend pair work and group work classroom activities

B. offer advice on the proper use of the school library

C. argue for teaching bright and not-so-bright pupils in the same class.

D. emphasize the importance of appropriate formal classroom teaching

Question 37: According to the passage, which of the following is NOT true?

A. Development of pupils as individuals is not the aim of group work

B. Pupils cannot develop in the best way if they are streamed into classes of different intellectual abilities 

C. It’s not good for a bright child to find out that he performs worst in a mixed-ability class

D. There is no fixed method in teaching pupils to develop themselves to the full

Question 38: According to the passage, which of the following is an advantage of mixed-ability teaching?

A. Formal class teaching is the important way to give pupils essential skills such as those to be used in the library.

B. Pupils as individuals always have the opportunities to work on their own.

C. A pupil can be at the bottom of a class

D. Pupils can be hindered from an all-round development

Question 39: Which of the following statements can best summarize the main idea of the passage?

A. The aim of education is to find out how to teach the bright and not-so-bright pupils

B. Various ways of teaching should be encouraged in class

C. Children, in general, develop at different rates 

D. Bright children do benefit from mixed-ability teaching 

Question 40: According to the passage, “streaming pupils”  ______

A. is the act of putting pupils into class according to their academic abilities

B. aims at enriching both their knowledge and experience

C. is quite discouraging

D. will help the pupils learn best

Question 41: According to the author, mixed-ability teaching is more preferable because _______

A. children can learn to work with each other to solve personal problems

B. it doesn’t have disadvantages as in streaming pupils

C. formal class teaching is appropriate

D. its aim at developing the children’s total personality

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Throughout history people have always communicated with one another, not only by speech but also by movements of the hands and body. It is, however, only (42) ______ the last few years that these aspects of communication have been studied at all widely. This type of communication is known as body language or non-verbal communication.

People sometimes wonder (43) ______ you can learn how body language works. It is of course possible to read books on the subject but you also need to (44) ______ time observing people’s movements. A railway station is a particular good place for such observation, as here people can be seen openly expressing eagerness, sorrow, delight, impatience and many other human emotions by (45) _____ of movement.

If you turn down the sound on your television set and try to understand (46) _____ is happening simply by watching the picture you will learn even more about communication (47) _____ words. By turning the sound back up every five (48) ______ or so, it is possible to check how accurate your (49) ______ is.

Having studied the art of body language you will have a definite (50) ______ at a boring party. You will be able to sit on your own for the whole evening and thoroughly enjoy yourself by both watching (51) ______ interpreting the body language of all the other people there.

Question 42:  A. with         B. during        C. for         D. on      

Question 43: A. that         B. how         C. what       D. whether

Question 44:  A. kill         B. spend         C. give           D. lose

Question 45: A. means        B. gestures       C. health        D. postures       

Question 46: A. who         B.which         C. what        D. that      

Question 47:A. and          B. including       C. without        D. with      

Question 48: A. years          B. minutes        C. hours             D. months       

Question 49: A. expression      B. understanding     C. meaning       D. movement

Question 50:A. benefit        B. favour        C. disadvantage      D. advantage

Question 51: A. with         B. and          C. but         D. or           

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Long before they can actually speak, babies pay special attention to the speech they hear around them. Within the first month of their lives, babies' responses to the sound of the human voice will be different from their responses to other sorts of auditory stimuli. They will stop crying when they hear a person talking, but not if they hear a bell or the sound of a rattle. At first, the sounds that an infant notices might be only those words that receive the heaviest emphasis and that often occur at the ends of utterances. By the time they are six or seven weeks old, babies can detect the difference between syllables pronounced with rising and falling inflections. Very soon, these differences in adult stress and intonation can influence babies' emotional states and behavior. Long before they develop actual language comprehension, babies can sense when an adult is playful or angry, attempting to initiate or terminate new behavior, and so on, merely on the basis of  cues such as the rate, volume, and melody of adult speech.

Adults make it as easy as they can for babies to pick up a language by exaggerating such cues. One researcher observed babies and their mothers in six diverse cultures and found that, in all six languages, the mothers used simplified syntax, short utterances and nonsense sounds, and transformed certain sounds into baby talk. Other investigators have noted that when mothers talk to babies who are only a few months old, they exaggerate the pitch, loudness, and intensity of their words.They also exaggerate their facial expressions, hold vowels longer, and emphasize certain words.

More significant for language development than their response to general intonation is observation that tiny babies can make relatively fine distinctions between speech sounds. In other words, babies enter the world with the ability to make precisely those perceptual discriminations that are necessary if they are to acquire aural language.

Babies obviously derive pleasure from sound input, too: even as young as nine months they will listen to songs or stories, although the words themselves are beyond their understanding. For babies, language is a sensory-motor delight rather than the route to prosaic meaning that it often is for adults.

Question 52: Which of the following can be inferred about the findings described in paragraph 2?

A. Babies ignore facial expressions in comprehending aural language.

B. Mothers from different cultures speak to their babies in similar ways.

C. Babies who are exposed to more than one language can speak earlier than babies exposed to a single language.

D. The mothers observed by the researchers were consciously teaching their babies to speak.

Question 53: According to the author, why do babies listen to songs and stories, even though they cannot understand them?

A. They can remember them easily.       B. They focus on the meaning of their parents' word.

C. They enjoy the sound.               D. They understand the rhythm.          

 Question 54: The passage mentions all of the followings as the ways adults modify their speech when talking to babies EXCEPT ______________.

A. speaking with shorter sentences      B. giving all words equal emphasis        

C. using meaningless sounds         A. speaking more loudly than normal      

Question 55: The word “diverse” is closest in meaning to ______________.

A. different        B. surrounding          C. stimulating      D. divided        

Question 56: The word “They” refers to ______________.

A. words        B. mothers         C. investigators      D. babies

Question 57: Why does the author mention “a bell and a rattle“?

A. To contrast the reactions of babies to human and nonhuman sounds

B. To give examples of typical toys that babies do not like

C. To explain how babies distinguish between different nonhuman sounds

D. To give examples of sounds that will cause a baby to cry

Question 58: What does the passage mainly discuss?

A. The differences between a baby's and an adult's ability to comprehend language

B. How babies perceive and respond to the human voice in their earliest stages of language development

C. The response of babies to sounds other than the human voice

D. How babies differentiate between the sound of the human voice and other sounds

Question 59: The word “emphasize” is closest in meaning to ______________.

A. stress         B. leave out          C. explain         D. repeat        

Question 60: What point does the author make to illustrate that babies are born with the ability to acquire language?

A. Babies exaggerate their own sounds and expressions.

B. Babies begin to understand words in songs.

C. Babies notice even minor differences between speech sounds.

D. Babies are more sensitive to sounds than are adults.

Question 61: The word “noted” is closest in meaning to______________.

A. requested      B. observed        C. theorized         D. disagreed         

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.         

Question 62: A. humidity      B. necessary        C. endangered    D. incredible

Question 63:A. economics     B. achievement       Cdependent     D. technology    

Question 64: A. understand     B. expedition         C. electronic    D. insurance   

WRITING

Part I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.

Question 65: He was very sorry that he didn't see Andrey on her trip to London.

He greatly regretted ______________________________________

Question 66: The plane had hardly left the airport when the accident happened.

No sooner _______________________________________________

Question 67: Although she said that she would come, I don’t think she ever will.

Despite _________________________________________

Question 68: Most people think Nigel is the best racing driver in the world.

Nigel is considered _____________________________________

Question 69: “Unless I receive her letter tomorrow, I’ll phone her,” said Nam

Nam said that if ______________________________________

Part II: In about 140 words, write a paragraph about the importance of family in your life.

The following prompt might be helpful to you.

      – supporting us

– sharing feelings, secrets, problems …

– helping us improve our personality

ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN I

Câu số

Đáp án

Câu số

Đáp án

Câu số

Đáp án

1

B

23

B

45

A

2

D

24

B

46

C

3

C

25

C

47

C

4

B

26

B

48

A

5

C

27

B

49

B

6

D

28

A

50

D

7

C

29

B

51

B

8

D

30

C

52

B

9

C

31

D

53

C

10

B

32

B

54

B

11

D

33

A

55

A

12

C

34

C

56

B

13

D

35

B

57

A

14

B

36

C

58

B

15

A

37

B

59

A

16

C

38

B

60

C

17

D

39

B

61

B

18

A

40

A

62

B

19

B

41

D

63

A

20

B

42

B

64

D

21

A

43

D

22

C

44

B

Tất cả nội dung bài viết. Các em hãy xem thêm và tải file chi tiết tại đây:Download

Comments

comments