Đề thi thử THPT Quốc gia môn Anh 2016 THPT Bỉm Sơn lần 1

0
2218

Đề thi thử THPT Quốc gia môn tiếng Anh tổ chức thi thử lần 1 năm 2016 trường THPT Bỉm Sơn, tỉnh Thanh Hóa.

Đề thi thử THPT Quốc gia môn Anh 2016 THPT Bỉm Sơn lần 1

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer that best completes each unfinished sentence.

Question 1. This is a valuable ……………. chair which dates back to the eighteeth century.

A. traditional        B. old-fashioned      C. ancient         D. antique 

Question 2.I read the contract again and again _________ avoiding making spelling mistakes.

A. with a view to        B. by means of        C. in terms of                D. in view of

Question 3.The girls and flowers ______ he painted were vivid.

A. whose            B. that                C. which           D. who

Question 4.Look! The yard is wet. It______ last night.

A. must rain      B. couldn't have rained        C. must have rained       D. should have rained

Question 5.Last year she earned _______ her brother.                    

A. twice as much as           B. twice more than        

C. twice as many as         D. twice as more as

 Question 6.________he study harder, he will do better in the  exam.

A. Unless        B. If          C.When          D. Should 

Question 7.This is the __________spot on which the first pilgrims landed in America.

A. historic       B. historical         C. history        D. historicity

Question 8.Is it necessary that I _____ here tomorrow?

A. am being           B. were          C. would be         D. be

    Question 9.Van Gogh suffered from depression ______ by overwork and ill-health.

    A. brought on          B. taken up          C. coming about        D. pull through

Question 10.I saw him hiding something in a_______ bag.

A. small black plastic      B. black small plastic         C. small plastic black   D. plastic small black

Question 11.She earned a degree in Physics and went on _________ another degree in Mathematics.

 A. to take          B. taking          C. taken          D. being taken

Question 12. Harry:” ______________”    

         Kate: “Yes. I'd like to buy a computer.”

A. Do you look for something?            B. Good morning. Can I help you?

C. Excuse me. Do you want to buy it?         D. Can you help me buy something?

Question 13.Those trousers are far too big. Why don’t you have them___?

A. taken in        B . taken on       C. taken over         D. taken out

    Question 14.When his alarm went off, he shut it off and slept for ________15 minutes.

A. other             B. others          C. another         D. the others

Question 15.So little_______about mathematics that the lecture was completely beyond me.

A. I have known        B. I knew         C. did I know         D. do I know

Question 16.I gave the waiter a $50 note and waited for my _________.

A. cost           B. supply            C. change            D. cash 

Question 17.He had spent ____________ time writing an essay on his childhood.

 A. a few           B. a large number of         C. a great deal of       D. many

Question 18When there are small children around, it is better to put breakable ornaments out of _____.

A.  reach                  B.  hand                      C.  place                 D.  hold

Question 19. Tom: “ Sorry, I forgot to phone you last night.”      –Mary: “________”

A. I have nothing to tell you.          B. Never mind!      

C. Oh. Poor me!                  D. You was absent – minded.

 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20.It is hoped that illiteracy will soon be eradicated in our country as more and more people arestrugglingagainst it.

 A. evolving        B. striving           C. starting       D. plunging

Question 21.Whenever Susan invites us to dinner, shecustomarilyprepares a lot of delicious food.

 A.  naturally        B. necessarily          C. usually       D. certainly

Question 22.His new yatch is certainly anostentatiousdisplay of his wealth.

A. showy           B. beautiful        C. large      D. expensive

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 23 to 32.

Ethology is concerned with the study of adaptive, or survival, value of behavior and its Evolutionary history. Ethological theory began to be applied to research on children in the1960’s but has become even more influential today. The origins of ethology can be traced to the work of Darwin. Its modernfoundationswere laid by two European zoologists, Konrad Lorenz and Niko Tinbergen.

Watching the behaviors diverseanimal species in their natural habitats, Lorenz, and Tinbergen observed behavior patterns that promote survival. The most well-known of these is imprinting, the early following behavior of certain baby birds that ensures that the young will stay close to their mother and be fed and protected from danger. Imprinting takes place during an early, restricted time period of development. If the mother goose is not present during this time, but an object resembling her in important features is, young goslings may imprint on it instead . Observations of imprinting led to major concept that has been applied in child development” the critical period . It refers to a limited times span during which the child is biologically prepared toacquirecertain adaptive behaviors but needs the support of suitably stimulating environment. Many researchers have conducted studies to find out whether complex cognitive and social behaviors must be learned during restricted time periods. for example, if children are deprived of adequate food or physical and social stimulation during the early years of life, will their intelligence be permanently impaired? If language is not mastered during the preschool years, is the child’s capacity to acquire it reduced?

   Inspired by observations of imprinting, in 1969 the British psychoanalyst John Bowlby applied ethological theory to the understanding of the relationship between an infant and its parents.Heargued that attachment behaviors of babies, such as smiling, babbling, grasping, and crying, are built-in social signals that encourage the parents to approach, care for, and interact with the baby. By keeping a parent near, these behaviors help ensure that the baby will be fed, protected from danger, and provided with the stimulation and affection necessary for healthy growth. The development of attachment in human infants is a lengthy process involving changes in psychological structures that lead to a deep affectional tie between parent and baby.

Question 23: According to the passage, attachment behaviors of infants are intended to___________.

A. prepare the infant to cope with separation

B. get the physical, emotional and social needs of the infant met

C. allow the infant to become imprinted on objects that resemble the parent

D. provide the infant with a means of self-stimulation

Question 24:The word“foundations”in line 4is closest in meaning to______.

A. discoveries         B. inventions       C. institutions       D. researches

Question 25:According to the passage, if a mother goose is not present during the time period when

imprinting takes place, which of the following will most likely occur?

A. The gosling may imprint on another object.

B.The gosling may not find a mate when it matures.

C.The gosling will not imprint on any object.

D. The mother will later imprint on the gosling.

Question 26:It can be inferred from the passage that ethological theory assumes that __________.

A. failure to imprint has no influence on intelligence

B. to learn about human behavior only human subjects should be studied

C. there are similarities between animal and human behavior

D. the notion of critical periods applies only to animals

Question 27:The word“He”in line 19 refers to  __________.

A. a psychoanalyst         B. an infant         C. parent           D. a baby

Question 28: The author mentions all of the following as attachment behaviors of human infants EXCEPT _________.

A. crying              B. eating         C. smiling          D. grasping

Question 29:The word“ensuresin line 7 is closest in meaning to ________.

A. assumes           B. guarantees      C. proves         D. teaches

Question 30:What was Darwin’s contribution to ethology?

A. Darwin was the first person to apply ethological theory to children.

B. Darwin improved on the original principles of ethology.

C. Darwin was the professor who taught Lorenz and Tinbergen.

D. Darwin’s work provided the basis for ethology.

Question 31:The phraseaffectional tie  in line 24 is closest in meaning to _________.

A. behavioral change                   B. emotional attachment

C. cognitive development                D. psychological need

Question 32:The word“acquire”in line 12 is closest in meaning to __________.

A. have             B. reach         C. gain            D.  work

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 33. After writing it (A), the essay must be (B) duplicated by the student himself and handed in to (C) the department secretary before the end of (D) the month.       

Question 34Although  no country (A) has exactly the same folk music  as those (B) of any other, it is significant that similar songs exist (C) among widely (D) separated people.

Question 35.All ofthe cities in Texas, San Antonio  is probably  the most picturesque.

                     A                     B                             C          D

Question 36. The Indians of the southwestern United States are (A)famous for their beautiful art work (B),  especially (C) handmade jewelry cast from silver, carved from stones, or decorations (D) with beads and feathers.

Question 37. My cousin composes not only (A) the music, but (B) also sings the songs (C) for the maior (D) Broadway musicals.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the words whose pronunciation is different from the others in each of the following questions.

Question 38:A. washes         B. stops        C. works        D. speaks

Question 39. A. amount          B. astound        C. mouthful       D. shoulder

Mark the letter A, B

,

C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

    Question 40. A. apply           B. visit              C. appear         D. attend

Question 41. A. physical         B. marvellous         C. suspicious         D. argument

Question 42.A. kindergarten      B. curriculum         C. contaminate      D.conventional

   Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 52.

    Basic to any understanding of Canada in the 20 years after the Second World War is the country’s impressive population growth. For every three Canadians in 1945, there were overfivein 1966. In September 1966 Canada’s population passed the 20 million mark. Most of hissurginggrowth came from natural increase. The depression of the 1930’s and the war had held back marriages, and the catching-up process began after 1945. The baby boom continued through the decade of the 1950’s, producing a population increase of nearly fifteen percent in the five years from 1951 to 1956. This rate of increase had been exceeded only once before settle. Undoubtedly, the good economic conditions of the 1950’s supported a growth in the population, but the expansion also derived from atrendtoward earlier marriages and an increase in the average size of families. In 1957 the Canadian birth rate stood at 28 per thousand, one of the highest in the world.

      After thepeakyear of 1957, the birth rate in Canada began to decline. It continued falling until in 1966 it stood at the lowest level in 25 years. Partly this decline reflected the low level of births during the depression and the war, but it was also caused by changes in Canadian society. Young people were staying at school longer; more women were working; young married couples were buying automobiles or houses before starting families; rising living standards were cutting down the size of families. It appeared that Canada was once more falling in step with the trend toward smaller families that had occurred all through the Western world since the time of the Industrial Revolution.

      Although the growth in Canada’s population had slowed down by 1966 (the increase in the first half of the 1960’s was only nine percent), another large population wave was coming over the horizon. It would be composed of the children who were born during the period of the high birth rate prior to 1957.

Question 43. According to the passage, when did Canada’s baby boom begin?

A. In  the decade after 1911                 B. In 1966  

C. During the depression of the 1930’s          D. After 1945

Question 44. It can be inferred from the passage that before the Industrial Revolution _________.

A. economic conditions were bad            B. population statistics were unreliable

C. the population grew steadily.               D. families were larger

Question 45. The word “five” in line 2  refers to__________.

A. Canadians          B. decades            C. years             D. marriages

Question 46. The author suggests that in Canada during the 1950’s____.

A. the urban population decreased rapidly       B. fewer people married

C. the birth rate was very high              D. economic conditions were poor

Question 47. The author mentions all of the following as causes of declines in population growth after 1957 EXCEPT__________.

A. people getting married earlier        B. people being better educated    

C. better standards of living           D. couples buying houses

Question 48. The word “surging” in line 3 is closest in meaning to__________.

A. accelerating          B. extra             C. new               D. surprising

Question 49. The word“trend” in line 8 is closest in meaning to__________.

A. growth            B. tendency           C. aim          D. directive

Question 50. What does the passage mainly discuss?

A. Educational changes in Canadian society.     B. Canada during the Second World War.

C. Population trends in postwar Canada.       D. Standards of living in Canada.

Question 51. When was the birth rate in Canada at its lowest postwar level?

A.1956                B. 1957             C. 1966         D. 1951

Question 52. The word “peak” in line 11 is closest in meaning to___________.

A. pointed           B. dismal         C. mountain          D. maximum

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 53 to 62.

Environmental Concerns

    Earth is the only place we know of in the universe that can support human life. (53) ______ human activities are making the planet less fit to live on. As the western world carries on consuming (54)_______ of the world's resources while half of the world's population do so just to stay (55)_______ we are rapidly destroying the only resource we have (56)________ which all people can survive and prosper. Everywhere fertile soil is (57)______ built on or washed into the sea. Renewable resources are exploited so much that they will never be able to recover (58)______. We discharge pollutants into the atmosphere without any thought of the consequences. As a (59)______, the planet's ability to support people is being reduced at the very time when rising human numbers and consumption are making increasingly heavy demands on it.

    The Earth's (60)______ resources are there for us to use. We need food, water, air, energy, medicines, warmth, shelter and minerals to (61)______ us fed, comfortable, healthy and active. If we are sensible in how we use the resources they will last indefinitely. But if we use them wastefully and excessively they will soon (62)_______ and everyone will suffer.

Question 53:   A. Still           B. Despite       C. YetD. Although

Question 54:   A. two-three      B. two- third       C. two-thirds       D. two-threes

Question 55:  A. survival         B. existent         C. alive         D.  live

Question 56: A. on          B. at          C. in          D. by

Question 57:  A. sooner           B. rather          C. either              D. neither

Question 58:  A. completely        B. greatly         C. quite         D. utterly

Question 59:  A.development  B. product              C. result        D. reaction

Question 60:  A. natural          B. real            C. living        D. genuine

Question 61:  A. stay           B. keep            C. maintain       D. hold

Question 62:  A. run away       B. run out       C. run up         D.  run off

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 63: The aircraft carrier isindispensablein naval operations against sea or shore based enemies.

 A. unique              B. unnecessary         C. novel         D. exotic

Question64.This shouldn’t be tootaxingfor you.

A. comfortable          B. demanding               C. easy          D. relaxing

SECTION B (2 points):

I.Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.Write your answers on your answer sheet.(0,5 points).

Question 1: Mr. Smith knew little about the Internet, so he didn’t invest into any computer companies.

Had ……………………………………………………………………………………

Question 2:Mary started learning English 3 years ago.

 Mary has   ……………………………………………………………………

Question 3:It is said that the Great Pyramid of Giza was built over a 20-year period.

The Great Pyramid of Giza ………………………………………………………

Question 4:We can’t have breakfast in the garden because it is very cold.

 It is so…………………………………………………………………………………………………..

Question 5:Immediately after his arrival, things went wrong.

  Hardly……………………………………………………………………………….

II. In about 140 words, write a paragraph about the benefits of playing sports. Write your paragraph on your answer sheet.(1,5points).

The following prompts might be helpful to you.

  – Keeping fit and healthy

  – Entertaining and relaxing

  – Earning money

Đáp án đề thi thử THPT Quốc gia môn Anh 2016 THPT Bỉm Sơn lần 1

1 D 16 C 31 B 46 C 61 B
2 A 17 C 32 C 47 A 62 B
3 B 18 A 33 A 48 A 63 B
4 C 19 B 34 B 49 B 64 C
5 A 20 B 35 A 50 C
6 D 21 C 36 D 51 C
7 A 22 A 37 A 52 D
8 D 23 B 38 A 53 C
9 A 24 C 39 D 54 C
10 A 25 A 40 B 55 C
11 A 26 C 41 C 56 D
12 B 27 A 42 A 57 C
13 A 28 B 43 D 58 A
14 C 29 B 44 D 59 C
15 C 30 D 45 A 60 A

SECTION B (2 points):

I.Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.Write your answers on your answer sheet.(0.5points)

Mã 209:Question 1: Had Mr. Smith known much about the Internet, he would have invested into some computer companies.

Question 2: Mary has been learning/ has learnt English for 3 years.

Question 3:Great Pyramid of Giza is said to have been built over a 20-year period.

Question 4:It is so cold that we can’t have breakfast in the garden.

Question 5:Hardly had he arrived when things went wrong.

II. In about 140 words, write a paragraph about the benefits of playing sports. Write your paragraph on your answer sheet.(1,5 points).

 -Viết đúng format: 0,4 điểm (đúng cấu trúc đoạn văn

– Nội dung: 0,5 điểm, phát triển ý

– Từ vựng cấu trúc, từ nối: 0,3 điểm

– Ngữ pháp, dấu câu, chính tả, liên kết câu: 0,3 điểm 

Mô tả tiêu chí đánh giá Điểm tối đa
1. Bố cục 0.40
Câu dẫn chủ đề mạch lạc
Bố cục hơp lý rõ rang phù hợp yêu cầu của đề bài
Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận 
2. Phát triển ý 0.25
Phát triển ý có trình tự logic
Có dẫn chứng, ví dụ đủ để bảo vệ ý kiến của mình 
3. Sử dụng ngôn từ 0.30
Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung
Sử dụng ngôn từ đúng văn phòng thể loại
Sử dung từ nối các ý cho bài viết uyển chuyển 
4. Nội dung 0.30
Đủ thuyết phục người đọc
Đủ dẫn chứng, ví dụ lập luận
Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với quy định 5% 
5. Ngữ pháp, dấu câu và chính tả  0.25
Sử dụng đúng dấu câu
Chính tả: viết đúng chính tả
Lỗi chính tả gây hiểu nhầm/sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi ( trừ 1% điểm bài viết)
Sử dụng đúng thời, thể, cấu trúc câu đúng ngữ pháp (lỗi ngữ pháp gây hiểu nhầm/sai lệch ý sẽ bị trừ 1% điểm bài viết) 
Tổng 1.50

Tất cả nội dung bài viết. Các em hãy xem thêm và tải file chi tiết tại đây:Download

Comments

comments