Đề thi học kì 2 lớp 11 môn Tiếng Anh năm 2015 – THPT Lê Hồng Phong

1073

Đề thi học kì 2 lớp 11 môn Tiếng Anh năm 2015- THPT Lê Hồng Phong tổ chức thi hết học kì cho học sinh khối 11, đề thi bao hàm toàn bộ kiến thức, phù hợp với học sinh. Các em theo dõi bên dưới:

I. Choose the word having the underlined part pronounced differently from the rest.

1.         A. banks                      B.sing                          C.music                       D. writes

2.         A. sugar                       B. sure                         C.sand                        D.should

3.         A. champagne               B. chemistry                  C. backache                 D. Christmas

II. Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

4.         A. cosmonaut              B. success                    C. routine                    D. accomplish

5.         A. promote                  B. history                    C. develop                   D. compete

III. Choose the best answer of the four choices  to complete each of the following sentences.

6. EMS stand for ____.

A. Electronic Mail Service                                          B. Express Mail Service

C. Economic Mail Service                                           D. Environment management Service

7. We offer a very ____________ rate for parcels of under 2 kg.

A. compete                  B. competition            C. competitive             D. competitor

8. Water power provides energy without______________

A. pollute                    B. pollution                 C. polluted                  D. pollutes

9. The boy __________I borrowed this pen lives next to my door.

A. from that                B. whom                     C. whose                     D. from whom

10. Most of our energy comes from ______________fuels.

A. natural                    B. fossil                       C. different                 D. artificial

11. She has one of the biggest _________ of stamps in Britain.

A. collection                B. collective                C. collector                  D. collections

12. The singer was ____________ on the piano by her sister.

A. performed              B. played                     C. helped                     D. accompanied

13. Your name is Thomas, ____________ ?

A. isn’t it                     B. aren’t you               C. is it                        D. are you

14. Not only John but also his two brothers ____ football as their recreation every weekend.

A. play                        B. Plays                    C. were playing            D. has played

15. _____________ gave me that picture book.

A. Mary                       B. It was Mary            C. It was Mary whom       D. It was Mary whose

16. It is the library ____.

A. that I often borrow books                                   B. that I often borrow books from

C. where I often borrow books from                          D. from that I often borrow books

17. Each country sends its best athletes ____ participation expresses the friendship and solidarity.

A. who                         B. Which                        C. That                       D. whose

18. The fence _______ my house was made of wood.

          A. to surround              B. which surrounds        C. surrounded            D. which surrounding

19. The astronauts were able to send the information back to the Earth.

A. spacemen                  B. space stations             C. Spaceships            D. space shots

20. _______from many countries competed in the Olympic Games.

A. Spectators                 B. Athletes                      C. Audience              D. Viewers

21. I have a lot of things ________ .

         A. doing                         B. which do                  C. to do                      D. which is done

22. Mr. Long ______ The Great Egypt of Giza last week.

A. said to have been visited                                B. is said to visit

C. is said to have visited                                     D. said to have visited

23. She got her car________ by the garage last Sunday.

A. washed                    B. was washed                  C. to wash                   D. wash

24. He seldom has good marks, _________?

A. hasn’t he                    B. doesn’t he                    C. has he                    D. does he

25. She ____ hard but also gets on well with her classmates.

A. doesn’t only study     B. studies not only                C. not only studies          D. not studies only 

IV. Choose the sentence that has the same meaning with the original one.

26. You are playing some music, and it sounded familiar.

A. The music, you were playing, sounded familiar.                        B.The music with which you were playing sounded familiar

C. The music sounded familiar which you were playing.                  D.  The music you were playing sounded familiar.

27. John is said to have stolen the money.

A. It is said that John steals the money.                                    B. It is said that John stole the money.

C. People said that John steals the money.                                 D. People say  that John steals the money.

28. Nam studies well. Peter studies well, too.

A. Not only Nam but also Peter study well                                 B. Neither Nam nor Peter studies well

C. Both Nam and Peter study well                                           D. Either Nam or Peter studies well

V. Choose the underlined word or phrase that needs correcting.

29. It was at the shop where I bought a T-shirt three days ago.

A                      B                  C                  D

30. Are these the keys that you are looking for  them.

A                B                        C      D

31. Mai is  no only  beautiful but also  intelligent.

A      B                    C              D

32. Time seems  to go by too fast when  you are occupy .

A         B                   C                  D

VI. Fill in the blank with the most suitable word

In spite of all warnings, we are still not looking after our planet. Look what is happening to our forests. We are cutting them ___ (33) at an alarming rate. If we keep on doing this, many animals and plants will ___(34) extinct. Rare specie, such as the mountain gorilla, are already in ___(35) . More will follow. Forests are important for another reason, too. They help to slow the rate of global warming. Trees soak up gases like carbon dioxide, which are given ___ (36) by power stations and factories. They also produce oxygen, and act as the lungs of the world.

33.       A. up                         B. in                                        C. off                                     D. down

34.       A. go                         B. get                                      C. become                               D. result

35.       A. threat                    B. danger                                  C. fact                                    D. troubles

36.       A. off                        B. up                                       C. out                                      D. over

VII. Read the passage and choose the best answer for each question.

Energy is fundamental to human beings, especially to poor people – the one- third of humanity that does not have modern energy supplies like electricity, with which their life could be improve.

Many people who live in countryside have to gather fuel wood. This takes a lot of time. Moreover, it causes indoor air pollution because of heavy smoke. For many people living in rural areas in developing countries of the world, biogas is the large energy resources available and costs almost nothing. The main use of biogas is for cooking and heating. As biogas is smoke-free, it helps solve the problem of indoor air pollution. Moreover, plant waste and animal manure cost almost nothing.

The tendency to use renewable energy sources is on the increase when non-renewable ones are running out. In the near, people in the developing countries may use wind or sea waves as the environment-friendly energy sources.

37. What is the role of energy to human beings?

A. unimportant                  B. unnecessary                  C. necessary                          D. fundamental

38.  What is the main use of biogas?

A. It is used mainly for cooking and heating.                B. It is mainly used for lighting.

C. It is mainly used for operating.                              D. It is mainly used for producing in factories.

39.  According to the passage, what is the most awful effect of using fuel wood?

A. It causes indoor air pollution.                                  B. It may cause fire.

C. It damages their houses.                                         D. It affects the local scenery.

40. What, according to the passage, may be used as the environment-friendly energy sources.

A. Nuclear energy             B. Coal                              C. Wind and sea energy                D. Oil

Đáp án đề thi học kì 2 lớp 11 môn Tiếng Anh năm 2015- THPT Lê Hồng Phong

Câu hỏi

Đáp án

1

C

2

C

3

A

4

A

5

B

6

B

7

C

8

B

9

D

10

B

11

D

12

D

13

A

14

A

15

A

16

B

17

D

18

B

19

A

20

B

21

C

22

C

23

A

24

D

25

C

26

D

27

B

28

C

29

B

30

D

31

B

32

D

33

D

34

C

35

B

36

A

37

D

38

A

39

A

40

C